Рятувальники проводять профілактичні рейди

Рятувальники проводять профілактичні рейди

Напередодні вихідних та святкових днів рятувальники провели профілактичний рейд біля Чечвенського водосховища, де категорично заборонено купатись. Місцевому населенню розповіли про важливість дотримання заходів безпеки при перебуванні біля водойм, про статистику трагічної загибелі людей на водних об’єктах та вручили пам’ятки попереджувального характеру.

З Яблучним Спасом!

З Яблучним Спасом!

Вітаю вас з Преображенням Господнім і Яблучним Спасом! Бажаю, щоб у вашому житті Господь займав найголовніше і найпочесніше місце, щоб у ваших серцях яскраво горів вогонь любові і милосердя! Нехай ваші очі не втомлюються вивчати Слово Боже, серце співчуває хворим і сиротам, руки не втомлюються допомагати нужденним, а любові вистачає на весь світ, який створив і зберігає наш великий Творець – Ісус Христос.

Відпочивайте безпечно!

Відпочивайте безпечно!

З настанням теплої погоди хочеться покинути будинок й відправитися на природу, здебільшого до лісу або річки. На жаль, під час відпочинку люди забувають про правила безпеки.

Як не загубити дитину під час відпочинку

Як не загубити дитину під час відпочинку

Інколи батьки відволікаються всього на хвилинку, після чого виявляють, що дитина загубилася. Наслідок – пошуки та стрес для батьків і дитини. Пропонуємо поради, як зменшити ризик виникнення таких прикрих випадків.

Добровільна пожежна охорона

Добровільна пожежна охорона

У ряді країн світу більшість пожеж ліквідовується силами громади до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. Тому за рішенням органу місцевого самоврядування чи наказом керівника суб’єкта господарювання було б доцільне створення добровільних пожежних дружин (команд), згідно постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 р. № 564 «Про Порядок функціонування добровільної пожежної охорони».

Аналіз стану з пожежами на території Рожнятівського району

Аналіз стану з пожежами на території Рожнятівського району

З початку року на Рожнятівщині виникла 151 пожежа, на яких загинуло троє людей (за аналогічний період 2019 року виникло 104 пожежі, на яких загинула одна людина). Вогонь завдав збитків на суму близько 8 млн. грн. Внаслідок пожеж знищено та пошкоджено 38 будівель та споруд різного призначення. Пожежно-рятувальним підрозділам вдалось врятувати 40 будівель від знищення вогнем та матеріальних цінностей на суму приблизно 14 млн. грн.. 

В Україні встановлено нові правила карантину: місто Івано-Франківськ та Тисменицький  район потрапили до «помаранчевої»  зони

В Україні встановлено нові правила карантину: місто Івано-Франківськ та Тисменицький район потрапили до «помаранчевої» зони

З  01 серпня 2020 року набула чинності постанова КМУ від 22.07.2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», згідно якої дія адаптивного карантину продовжується на всій території України з 01.08.2020 р. до 31.08.2020 р. 

Обережно на воді!

Обережно на воді!

Щоб уникнути біди, зробити ваш літній відпочинок біля води дійсно приємним, ще раз радимо суворо дотримуватися нескладних, але життєво важливих правил безпечної поведінки на воді. Подбайте про власну безпеку й безпеку своїх дітей. Не поєднуйте купання з вживанням алкоголю та обжерливістю. Пильно слідкуйте за дітьми, особливо малечею. Навіть якщо ви відмінний, на вашу думку, плавець, не зневажайте небезпекою дальніх запливів, переохолодження, утоми.