Прогноз  фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту сільгоспкультур в господарствах Прикарпаття у травні 2020 року

Прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту сільгоспкультур в господарствах Прикарпаття у травні 2020 року

Травень -  останній місяць весни. Відбувається інтенсивне підвищення температури повітря, появляються спекотні дні (особливо в останні роки). Практично по всій територій області випадають грозові дощі, зливи. Водночас не виключаються ранкові приморозки на поверхні грунту і в повітрі. 

Екстрена валіза

Екстрена валіза

Екстрена валіза, як правило, являє собою міцний і зручний рюкзак від 25 літрів і більше, що містить необхідний індивідуальний мінімум одягу, предметів гігієни, медикаментів, інструментів, засобів індивідуального захисту та продуктів харчування. Всі речі повинні бути новими (періодично поновлюваними) і не використовуватись у повсякденному житті. Екстрена валіза призначена для максимально швидкої евакуації із зони надзвичайної події, будь то землетрус, повінь, пожежа, загострена криміногенна обстановка, епіцентр військових дій і т.д.

Як врятуватися під час пожежі?

Як врятуватися під час пожежі?

Щорічно внаслідок пожеж гине та страждає значна кількість людей. В дим та попіл перетворюються цінності на мільярди гривень.

Обережно: змії!

Обережно: змії!

Сьогодні на пункт зв’язку частини ДПРЧ-8 смт Рожнятів від чергового Рожнятівської лікарні надійшло повідомлення про те, що 12 травня о 20:40 в приймальне відділення поступила жителька села Грабів 1979 р.н., яку за праву ногу вкусила змія. Потерпіла від госпіталізації відмовилась.

В Держпроспоживслужбі розробили Методичні рекомендації для роботи  перукарень та стоматкабінетів в Івано-Франківській області

В Держпроспоживслужбі розробили Методичні рекомендації для роботи перукарень та стоматкабінетів в Івано-Франківській області

З 11 травня Кабінетом Міністрів України впроваджено перший етап щодо виходу країни з карантину. В рамках послаблення карантинних обмежень наразі дозволено наступне:

РОБОТА РИНКІВ ПІД КОНТРОЛЕМ

РОБОТА РИНКІВ ПІД КОНТРОЛЕМ

На виконання відповідних доручень Прем’єр-міністра України і т. в. о. Голови Держпродспоживслужби, з метою дотримання  протиепідемічних заходів, встановлених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 № 14, Головне управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з початку травня цього  року здійснює  заходи  на агропродовольчих ринках області.