Аналіз стану з пожежами на території Рожнятівського району

Аналіз стану з пожежами на території Рожнятівського району

З початку року на Рожнятівщині виникло 157 пожеж, на яких загинуло троє людей (за аналогічний період 2019 року виникло 111 пожеж, на яких загинула одна людина). Вогонь завдав збитків на суму близько 8 млн. грн. Внаслідок пожеж знищено та пошкоджено 39 будівель та споруд різного призначення. Пожежно-рятувальним підрозділам вдалось врятувати 42 будівлі від знищення вогнем та матеріальних цінностей на суму приблизно 15 млн. грн.. 

В селі Сваричів знешкоджено вибухонебезпечні предмети

В селі Сваричів знешкоджено вибухонебезпечні предмети

26 серпня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в полі в селі Сваричів місцевий житель натрапив на підозрілі предмети, схожі на вибухонебезпечні. Фахівці Рожнятівського райвідділу Управління ДСНС України в Івано-Франківській області ідентифікували їх як артилерійський снаряд калібром 105 мм та мінометну міну калібром 81 мм часів Другої Світової війни.

Пожежна безпека закладів освіти

Пожежна безпека закладів освіти

Рятувальники вкотре нагадують керівникам закладів освіти про їхню особисту відповідальність за утримання будівель та територій шкіл та дитсадків у належному протипожежному стані.

Декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки

Декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки

Рожнятівський РВ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області інформує, що 14 лютого 2018 року Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову № 80 «Про внесення змін до Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки».

Відповідальність за спалювання сухої рослинності та її залишків

Відповідальність за спалювання сухої рослинності та її залишків

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу. Найчастіше такі пожежі виникають в результаті людської недбалості, неуважності та навіть свідомого несанкціонованого спалювання сухої рослинності.

Шановні жителі громади!

Шановні жителі громади!

Від усього серця вітаю вас із Днем незалежності – світлим святом Української Державності. Це не просто День народження держави. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також день, коли варто думати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією. День незалежності – це день, у якому щорічно зустрічаються Минуле і Майбуття України. Минуле має вселяти мудрість. Майбуття повинно виховувати в нас відповідальність за прийняття рішень. У ці спекотні серпневі дні календар історії відраховує 29 річницю незалежності України. Нелегкими і, далеко не безхмарними, видалися ці роки. Довелося йти важким шляхом соціально-економічних перетворень, створювати практично заново державні інститути, нові правила і стандарти життя. Хліборобська доля щедро наділила працівників села мудрістю і талантом буди господарем на землі. Ви сповна віддаєте себе цій святій справі. Нам випала висока історична місія здійснювати мрію багатьох поколінь наших предків – бути господарями на своїй землі, плекати її і прикрашати своєю працею, у добробуті, безпеці та злагоді ростити дітей, мирно і приязно жити з сусідами. Ідея відродження незалежної держави жила, незмінно прокладаючи собі дорогу від розпаду Київської Русі аж до прийняття Верховною Радою Акту проголошення незалежності України та Всеукраїнського референдуму 1991 року. Тоді народ раз і назавжди вирішив: державі Україна бути! Було прийнято нову Конституцію посткомуністичної доби, затверджено державні символи: прапор, герб та гімн України. Відбулося правове оформлення держави. Налагоджено функціонування державних інституцій, створено повноцінний дипломатичний корпус, будується демократичний суспільний лад.