Аналіз стану з пожежами на території Рожнятівського району

Аналіз стану з пожежами на території Рожнятівського району

З початку року на Рожнятівщині виникло 162 пожежі, на яких загинуло троє людей (за аналогічний період 2019 року виникло 116 пожеж, на яких загинула одна людина). Вогонь завдав збитків на суму близько 9 млн. грн. Внаслідок пожеж знищено та пошкоджено 40 будівель та споруд різного призначення. Пожежно-рятувальним підрозділам вдалось врятувати 43 будівлі від знищення вогнем та матеріальних цінностей на суму приблизно 15 млн. грн.. 

Правила безпеки поводження з електропобутовими приладами

Правила безпеки поводження з електропобутовими приладами

Насичення квартир та будинків різноманітними електропобутовими приладами представляє значну небезпеку виникнення пожежі у разі навіть найменшого порушення встановлених правил пожежної безпеки. В той же час досвід показує, що населення часто порушує ці правила, не приділяючи їм належної уваги або просто тому, що не знає їх. Це призводить до того, що у житлових будинках пожежі виникають значно частіше, ніж у громадських або виробничих будівлях.

Бережіть себе від отруєння грибами!

Бережіть себе від отруєння грибами!

На території України класифіковано три з половиною тисячі видів грибів. Понад двадцять п’ять із них смертельно небезпечні. Мухомори, бліда поганка, неправдиві опеньки – ось неповний перелік «дарів лісу», споживання яких може привести до непередбачуваних наслідків.

З ДНЕМ ВЧИТЕЛЯ!

З ДНЕМ ВЧИТЕЛЯ!

День вчителя — свято гідних, сильних, мудрих та відважних людей. Вчитель — це не просто складна та важлива професія, це справжня місія. Бо саме вчителі роблять нашу країну сучасною, сильною та розвиненою, а українців — гідними, розумними, навченими, людяними. Дякую вам за вашу чесну, несамовиту працю, за цей неймовірний вклад, за все, що ви робите день за днем. Із Днем учителя!

Відповідальна місія: присвятити своє життя порятунку іншим

Відповідальна місія: присвятити своє життя порятунку іншим

Щорічно 17 вересня українські рятувальники відзначають своє професійне свято – День працівників цивільного захисту (День рятівника). Ця дата була обрана зовсім невипадково, адже 17 вересня є днем вшанування ікони Божої Матері “Неопалима Купина”. З давніх часів люди зверталися до цього образу  з проханням захистити їхні оселі від пожеж. І навіть сьогодні, “Неопалима Купина” захищає домівки українців від могутньої сили вогню та залишається надійним оберегом для кожного рятувальника, які щогодини ризикують своїм життям заради порятунку інших.

Стоп корупції

Стоп корупції

У випадку, якщо Ви стали свідком або об’єктом незаконних, корупційних дій з боку працівників системи ДСНС на території району, для отримання необхідної інформації та кваліфікованої допомоги можете повідомляти за «телефоном довіри» в ДСНС (044) 289-12-41 та УДСНС в області (0342) 53-71-41.

В селі Небилів знешкоджено артилерійський снаряд

В селі Небилів знешкоджено артилерійський снаряд

7 вересня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в селі Небилів місцевий житель натрапив на підозрілий предмет, схожий на вибухонебезпечний. Фахівці Рожнятівського райвідділу Управління ДСНС України в Івано-Франківській області ідентифікували його як артилерійський снаряд калібром 76 мм часів Першої Світової війни.