Щорічно 17 вересня українські рятувальники відзначають своє професійне свято – День працівників цивільного захисту (День рятівника). Ця дата була обрана зовсім невипадково, адже 17 вересня є днем вшанування ікони Божої Матері “Неопалима Купина”. З давніх часів люди зверталися до цього образу  з проханням захистити їхні оселі від пожеж. І навіть сьогодні, “Неопалима Купина” захищає домівки українців від могутньої сили вогню та залишається надійним оберегом для кожного рятувальника, які щогодини ризикують своїм життям заради порятунку інших.

Готовність прийти на допомогу не за наказом, а за велінням душі, було і є визначальною складовою при виборі фаху пожежного, рятувальника. Так було й, сподіваюсь, так буде завжди, адже присвятити себе справі пожежного, рятувальника здатна людина, наділена не тільки фізичною, але й моральною досконалістю.

Сьогодні у наших рядах люди сильні та витривалі, котрим щодня доводиться ризикувати власним життям, заради порятунку життя та здоров’я інших. Основний тягар у цій нелегкій справі лягає на плечі рядового і молодшого начальницького складу, за що їм заслужена шана. Саме їхній професіоналізм, самовідданість, зразкове виконання свого обов’язку, забезпечує престиж, громадське визнання нашої служби. «Герой-рятувальник завжди поруч» – це не просто гасло, а наш девіз, який щодня наповнюється реальним змістом. Саме їм завдячують власним життям десятки наших краян, врятованих з вогняного полону. На їхньому рахунку сотні екстремальних виїздів, з яких вони щоразу повертаються переможцями, демонструючи численні факти мужності та звитяги, готовності прийти на допомогу тим, хто її потребує, чуйності до чужої біди.

Особливої подяки заслуговують ветерани та пенсіонери державної пожежної охорони, котрі багато сил і енергії за довгі роки служби віддали рятувальній справі. Вони багато зробили, аби любов до професії й взаємовиручка ширилися й множилися.

Тож, з нагоди професійного свята, щиро дякую всім і кожному за сумлінну службу, жертовність та відданість справі і від усієї душі бажаю вам та вашим рідним міцного здоров’я, щастя, миру і злагоди, здійснення найзаповітніших мрій і задумів, віри у власні сили. Вірю, що високий професіоналізм, мужність, витримка пожежних, рятувальників, усіх працівників служби цивільного захисту і надалі у скрутну годину будуть на сторожі життя та здоров’я громадян України, а турбота щодо захисту населення надихає вас на нові досягнення у благородній та гуманній справі.

Петро Людкевич

начальник Рожнятівського РВ Управління ДСНС України в області

Фото без опису