XI-тий ОБЛАСНИЙ КОНКУРС проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

XI-тий ОБЛАСНИЙ КОНКУРС проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

Проєкт «Шляхами незвіданих Карпат Спаської сільської ради ОТГ Рожнятівського району Івано-Франківської області» Спаської сільської ради об`єднаної територіальної громади став переможцем в одинадцятому обласному конкурсі проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування, який отримає фінансування у вигляді субвенції з обласного бюджету та буде реалізовано у 2021 році.

«Людяність і взаємодопомога»

«Людяність і взаємодопомога»

В рамках гуманітарної ініціативи з протидії пандемії «Людяність і взаємодопомога» громадська організація «Діброва» за ініціативи та співпраці з Спаською сільською радою ОТГ взяла участь у грантовому конкурсі Міжнародного фонду «Відродження», де наш проект був підтриманий.

НАША ГОРДІСТЬ

НАША ГОРДІСТЬ

Жителька с. Спас Спаської сільської ради ОТГ Гобела Юлія стала переможницею "Журналістського конкурсу" ЄВРОРЕГІОН КАРПАТИ-УКРАЇНИ,

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ

     Сьогодні Спаська ОТГ приєдналася до Всеукраїнської акції - флешмобу "Усиновлення - це любов назавжди".

ПІД ПОКРОВОМ МАТЕРІ БОЖОЇ  НА ОБІЙСТІ СПАСІВЧАНКИ ЄВГЕНІЇ ГУРИН Є ОСВЯЧЕНА КАПЛИЧКА

ПІД ПОКРОВОМ МАТЕРІ БОЖОЇ НА ОБІЙСТІ СПАСІВЧАНКИ ЄВГЕНІЇ ГУРИН Є ОСВЯЧЕНА КАПЛИЧКА

     На обійсті жительки с. Спас Гурин Євгенії Михайлівни є розташована освячена капличка Матері Божої. А спонукала спорудити капличку спасівчану найперше віра в Бога, а ще те що колись частина її городу належала до тієї території, на якій був збудований костел. Коли вони з чоловіком Олексієм Гурином (нажаль він уже покинув цей світ) переїхали до Спаса, то їм видали цей город, де вони і побудували собі хату. Тут і виховували своїх шестеро діточок. Євгенія Михайлівна понад 30 років пропрацювала у місцевій амбулаторії, Олексій Захарович – вчителем історії у Спаській школі. Він також був активним дописувачем до районної газети «Нові горизонти». А тепер, щоб признати це місце святим, п. Євгенія вирішила спорудити капличку. Сама подбала про скульптуру Матінки Божої, знайшла людей, які допомогли б її встановити. Тішить думка про те, що у Спасі живуть такі віруючі люди. А відтепер воно духовно збагатилося на ще одну святиню, під Покровом якої буде не тільки жителька цього обійстя, а й уся громада села.