01262 - Статус дитини, що постраждала від воєнних дій - ДІЯ

І. Платність:  Безоплатно.

ІІ. Необхідні документи:

1. Заява законного представника дитини* (довільної форми).

2. Копія свідоцтва про народження дитини або іншого документа, що посвідчує особу дитини.

3. Копія документа, що посвідчує особу заявника (паспорт, довідка про присвоєння ідентифікаційного номера).

4. Копія документа, що підтверджує повноваження законного представника дитини або родинні стосунки між дитиною та заявником.

5. Довідка про взяття дитини на облік як внутрішньо переміщеної особи або документ, що підтверджує проживання/перебування дитини у місті.

6. Довідка з місця навчання дитини (у разі наявності).

7. Якщо дитина зазнала психологічного насильства, також подаються:

 - висновок оцінки потреб сім’ї (особи) у соціальних послугах, підготовлений фахівцем із соціальної роботи Калуського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді;

- копія посвідчення з написом “ Посвідчення члена сім’ї загиблого ”, якщо дитина отримала статус відповідно до Порядку надання статусу особи, на яку поширюється чинність Закону України “ Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту ”, деяким категоріям осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2015 р. № 740;

 - копія свідоцтва про смерть та копія документа, що підтверджує загибель особи в населеному пункті, на території якого здійснювалася антитерористична операція, або копія документа, що підтверджує смерть особи внаслідок поранення, контузії, каліцтва, отриманих у зазначеному населеному пункті у період здійснення антитерористичної операції, у разі загибелі батьків дитини або одного з них – із числа цивільних осіб.

8. Якщо дитина отримала поранення, контузію, каліцтво, також подаються виписки з медичної картки дитини або консультаційного висновку спеціаліста, видані після медичного обстеження та лікування дитини в закладах охорони здоров’я із зазначенням діагнозу.

9. Якщо дитина зазнала фізичного, сексуального насильства, була викрадена або незаконно вивезена за межі України, залучалася до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань, незаконно утримувалася, у тому числі в полоні, також подаються копії:

 - заяви про вчинення щодо дитини кримінального правопорушення або про залучення дитини до провадження як потерпілої, зареєстрованої в установленому порядку у відповідних правоохоронних органах;

 - витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань про відкриття кримінального провадження;

 - висновку експерта за результатами судової експертизи (за наявності), проведеної в ході досудового розслідування в кримінальному провадженні, якою встановлено факти фізичного, сексуального насильства щодо дитини внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

10. Надання документів, що підтверджують обставини і наслідки воєнних дій і збройних конфліктів.

11. Інші документи.

ІІІ. Строк надання послуги: 30 календарних днів .

ІV. Результат надання послуги: Рішення виконавчого комітету Спаської сільської ради

V. Порядок та спосіб надання документів:

Заявник для одержання послуги звертається до служби у справах дітей особисто. Під час оформлення послуги при собі мати оригінали всіх документів.

VI. Спосіб отримання відповіді:

Особисто у службі у справах дітей або за нотаріально посвідченим дорученням.

VII. Підстава:

Порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 №268.

VIII. Примітка: 

 - У разі, коли дитина переміщується без супроводження батьків або осіб, які їх замінюють, заяву подають її родичі (баба, дід, прабаба, прадід, тітка, дядько, повнолітні брат або сестра), вітчим, мачуха, представник органу опіки та піклування. Дитина, якій виповнилося 14 років, має право самостійного звернутися з заявою та подати документи.