День Воскресіння Ісуса Христа – Великдень - одне з найбільших свят християн. У дохристиянські часи це було свято весняного  сонця і пробудження природи від  довгого сну. За народними спостереженнями ,цього дня і сонце якось по особливому світить,кажуть,сонце «грає».

Вдягла весна мережану сорочку,

Умившись і звільнившись від турбот,

І піднімає волошкові очі

До віщих, до церковних позолот.

Великдень всіх нас на гостини просить,

Малює сонце полотно небес,

І,крашанку,як усмішку підносить,

Христос Воскрес!

Воістину воскрес!

     6 квітня 2018 року в Народному Домі с. Спас відбувся театралізований захід до Великодня «Свята Пасха йде до хати, будемо Великдень стрічати».

Масовий захід відкрила вступним словом директор НД Руда І.М.Вона розповіла про деякі звичаї та обряди,що проводилися під час великодніх святкувань. Так, після освячення пасочки,виходячи з церкви,люди обіймалися,цілувалися і бажали всім присутнім щастя, миру і любові. Ірина Михайлівна також залучила до цього дійства наших діток та їхніх батьків.

Дубровна С. М., класний керівник 2-Б класу Спаського ліцею, переповіла легенду про те, звідки взялися писанки. Вона розказала чим особливе свято Пасхи,та як його святкують українці. Світлана Михайлівна разом зі своїми вихованцями інсценували дійство «Чим наповнений Великодній кошик».

Завершальне слово виступу та підсумок провела завідуюча бібліотекою Дубровна Л.М. Також вона привітала всіх присутніх з світлим чистим святом Великодня та подякувала учасникам та гостям за створення такої теплої атмосфери на масовому заході.

До заходу була приурочена книжкова виставка на тему: «Великдень - земне причастя небом», яка висвітлювала три великодні свята:

1 квітня – Вербна Неділя

7 квітня – Благовіщення пресвятої Богородиці

8 квітня – Воскресіння Хрестове. Пасха.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису