Літературний конкурс «Поетичний віночок Кобзаря»

     Чи багато поетів ви знаєте, чиї твори могли б однаково достукатись як до серця малих дітей так і до людей старшого віку? Чи багатьох з цих людей, зараз цитують, та чи їхні книги знаходяться у кожному домі? 204 роки тому народився великий Геній українського народу - Тарас Григорович Шевченко.

     На річницю його дня народження - 9 березня у Народному Домі села Спас (музеї) відбувся літературний конкурс "Поетичний віночок Кобзаря". Розпочався захід хвилиною мовчання за вірних синів нашої неньки України, які загинули у мирний час.

В похилій хаті, край села,

Над ставом чистим і прозорим,

Життя Тарасику дала

Кріпачка-мати, вбита горем.

     Під тиху музику «Реве та стогне Дніпр широкий» ведучі Наталія Медвідь і Божена Бачкур окунули всіх у часи шевченкового дитинства. Музей який облаштований різноманітним народним українським  приладдям лише підсилив атмосферу тих часів. У конкурсі брали участь 28 школярів Спаського ліцею, а обирали переможців журі у складі 7 людей. Учасники один за одним декламували вірші про кохання, кріпацтво та сподівання великого Кобзаря. Як виявилося, серед безмежжя його творчості у молоді з’явилися свої фаворити: «Катерина», «Лілея», «Думка».

     Неймовірно, але навіть учасники молодших класів проймалися настроєм, який хотів передати поет. Неможливо було не заслухатися, на деяких читаннях з’являлися сльози. Не дарма Тараса Григоровича прозвали «Генієм українського народу».

Ми чуємо голос  нашої долі,

То безмежний голос Тараса,

Другого такого нема,

Щоб так його величати.

     «Поетичний віночок Кобзаря» підготували: актив громади, директор Народного Дому - Ірина Михайлівна Руда, завідуюча бібліотеки - Лілія Михайлівна Дубровна та учителі Спаського ліцею. Перемогла у конкурсі Уляна Медвідь з віршем «Утоплена». Друге місце розділили між собою Денис Максимів та Сніжана Дикун, а третє місце отримали Яна Попадинець і Наталія Медвідь. Із завершальним словом виступив Спаський сільський голова ОТГ Микола Петрович Медвідь, він нагородив переможців грамотами, а усім учасникам були вручені подяки. Колектив Народного дому висловив подяку сільському секретарю Мирославі Миколаївні Марків за допомогу у проведенні цього заходу.

     Тож пам’ятаймо про пророцтво Тараса Григоровича Шевченка «І чужого научайтесь - свого не цурайтесь» та не забуваймо берегти рідну неньку Україну.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису