Новини проєкту «Психосоціальна і емоційна підтримка та поліпшення громадських служб психічного здоров'я» за підтримки USAID

Задля забезпечення надання належної психологічної допомоги населенню Лубенська територіальна громада бере участь у проєкті «Психосоціальна і емоційна підтримка та поліпшення громадських служб психічного здоров'я», який реалізується Громадською організацією «Асоціація інноваційної та цифрової освіти», за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Метою цього проєкту є можливість надання психологічної допомоги різним категоріям населення. Наразі в рамках проєкту здійснює надання ранньої психологічної допомоги практичний психолог Когут Катерина Сергіївна за тел. 0502289817. Перша психологічна допомога надається з 1 по 30 день після травмуючої події.

Також у межах даної програми освітяни, соціальні працівники та держслужбовці (посадові особи), відповідальні за соціально-гуманітарні питання у громаді, можуть пройти безплатне навчання щодо першої психологічної допомоги за моделлю змішаного навчання (blended learning), яка містить в собі в себе мультимедійні курси у міжнародному форматі SCORM, кращі світові кейси та практичні тренінги, під час яких освітяни, соціальні працівники та державні службовці опанують техніки діагностики психологічного стану дітей та дорослих за міжнародними стандартами та методиками, які визнані у багатьох країнах світу, а також отримають інші знання, що дозволять їм забезпечувати першу психологічну допомогу у своїх громадах.

Посилання на курси: Громада Академія