Фото без опису

     Якість і безпечність питної води є одним із факторів здоров’я та санітарного благополуччя населення.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області наголошує, що показники якості питної води в Україні повинні відповідати Державним санітарним нормам та правилам « Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною » (ДСанПіН 2.2.4-171-10), затвердженим наказом МОЗ України від 12.05.2010 № 400, відповідно до яких питна вода, призначена для споживання людиною, повинна бути безпечною в епідемічному та радіаційному відношенні, мати сприятливі органолептичні властивості та нешкідливий хімічний
склад.
     Окремо слід зазначити, що при купівлі бутильованої питної води варто звернути увагу на етикетку, де має бути обов’язково зазначена наступна інформація:
- «Вода питна», її назва, вид (оброблена, необроблена (природна), штучно-мінералізована, штучно-фторована, штучно-йодована, з оптимальним вмістом мінеральних речовин, газована (сильно-, середньо-, слабо-) чи негазована тощо);
- склад («вода питна» та перелік уведених речовин, зокрема консервантів, макро- та мікроелементів);
- фактичні значення показників фізіологічної повноцінності мінерального складу питної води згідно з  додатком 4  до ДСанПіН 2.2.4-171-10;
- умови зберігання;
- об'єм тари;
- дата виготовлення та дата закінчення строку придатності до споживання;
- найменування, місцезнаходження та телефони виробника;
- місце виготовлення води;
- вид вихідної води, місцезнаходження підземного джерела питного водопостачання та номер і глибина свердловини;
- номер партії виробництва;
- назва нормативного документа, який визначає вимоги щодо якості питної води.
     Якщо ж ви купуєте або берете воду в пунктах розливу, зазначена вище інформація повинна бути викладена на інформаційному листі, що має бути розміщений на видному місці.