Міністерство з питань реінтеграції оновило перелік регіонів, згідно з яким внутрішні переселенці в Україні отримуватимуть виплати від держави.

Відповідно до постанови №457 починаючи з травня 2022 р. допомога надається  внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), а також внутрішньо переміщеним особам, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг. 

Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджується Мінреінтеграції за погодженням з Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Тобто, всім без виключення громадянам, які мешкають у областях із переліку розпорядження № 204 допомога надаватиметься тільки до кінця квітня. З травня ж допомога стане більш адресною. Детальний перелік громад, можна переглянути за посиланням нижче.

Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення бойових дій або перебувають в тимчасовій окупації

Список не є фіксованим документом – він регулярно оновлюється.Фото без опису