«Великий день... Великдень Перемоги...

 Все ж наче вчора. А літа минають...

 На проводи, в степу біля дороги,

  Своїх солдатів вдови поминають»

 Ліна Костенко

 

Все далі в глиб історії йдуть трагічні події Великої Вітчизняної війни. 22 червня 1941 р. без пред’явлення будь-яких претензій Радянській державі фашистська Німеччина розпочала військові дії. Понад 1400 днів тривала найжорстокіша війна ХХ століття, яка завершилася підписанням Акту про беззастережну капітуляцію Німеччини та ліквідацію фашистської держави. Про це було офіційно оголошено 8 травня в Європі та Америці і 9 травня 1945 року в СРСР. Саме ця подія стала святкуватись як День Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років. В Україні цей день відзначається щорічно, як державне свято.

До Дня Перемоги в клубі с. Погорілець 8 травня було проведено годину пам’яті «Герої не вмирають», під час якої бібліотекар Коваль Леся Ігорівна розповіла присутнім про людей, які героїчно боролися за визволення нашого краю, про їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну, що забрала мільйони життів, принесла лихо і горе на нашу українську землю.

Завідувач клубом Тринів Надія Дмитрівна розповіла присутнім про односельчан, які не повернулися з війни: Хмизюк Іван Дмитрович, Коваль Іван Дмитрович, Мельник Василь Васильович, Дикун Михайло Іванович.

Хруняк Валентин та Мацьків Дарія зачитали вірші присвячені пам’яті загиблим героям.

Пам’ять про тих, хто віддав своє життя за врятування рідного краю, було вшановано хвилиною мовчання.

Після заходу, присутнім був проведений огляд літератури, представленої на книжковій виставці «Роки війни – століття пам’яті».

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису