Фото без опису

     У січні – липні 2024 року з філіями обласного центру зайнятості співпрацювало 4,4 тис. роботодавців. В базі даних обласної служби зайнятості налічувалось 10,9 тис. вакансій. За сприяння служби зайнятості було укомплектовано 8,3 тис. вакансій, рівень укомплектування вакансій склав 76%. По Україні рівень укомплектування – 53%, наша область займає 3 місце серед регіонів України. Середній розмір заробітної плати у вакансіях – 10,8 тис. грн.
     Послугами служби зайнятості у січні - липні 2024 року скористалися 16,8 тис. осіб, з них 9,9 тис. зареєстрованих безробітних. За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 8,5 тис. осіб, зокрема 4,4 тис. зареєстрованих безробітних. Рівень працевлаштування склав 51% (по Україні - 36%, 1 місце).
     До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 248 осіб. Крім того, здійснено 2469 направлень на суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану.
     З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за сприяння служби зайнятості 1,4 тис. безробітних проходили професійне навчання, 520 осіб отримали ваучер на навчання та підвищення кваліфікації.
     Станом на 1 серпня 2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,0 тис. осіб. Вкотре наголошуємо на необхідність дотримання роботодавцями та найманими працівниками законодавства про працю та зайнятість населення, адже офіційне працевлаштування з виплатою легальної заробітної плати має ряд беззаперечних переваг для найманих працівників та працедавців.
     Якщо у вас виникають будь-які питання, пов’язані з працевлаштуванням, звертайтесь до працівників служби зайнятості  (контакти Івано-Франківської обласної служби зайнятості).
Ми завжди раді вам допомогти та бажаємо успіхів на шляху до працевлаштування!

Відділ організаційно-інформаційної роботи
Івано-Франківського обласного
центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а,
м. Івано-Франківськ,
76002
(0342) 72 21 00