Фото без опису

17 липня 2023 року, в рамках проєкту "Бойківські Карпати" , відбулася туристична екскурсія на гору Брустурувата, с. Липовиця. Це була наша перша екскурсія, в якій взяли участь 32 особи. Учасники отримали море позитиву та гору вражень.

Маршрут до гори промарковано минулого року, він розпочинається від кінцевої автобусної зупинки, що розташована в центрі с. Липовиця. Від зупинки потрібно рухатись на південь польовою дорогою, яка йде попри церкву Чуда Архистратига Михаїла (1871 р.).

Фото без опису

Піднявшись догори, потрібно звернути ліворуч, тут починається урочище Яворинка, з якого відкривається вид на с. Липовиця, хребет Стінка та інші довколишні гори, а на півдні виглядає хребет Аршиця.

Фото без опису

Неполалік від урочища Яворинка знаходиться ботанічна памʼятка природи міського значення «Котови», яка отримала свій статус з метою збереження місць зростання ялівцю звичайного.

Фото без опису

Минаємо урочище Яворинка і заходимо в старий буковий ліс. Пройшовши лісом близько 1.5 км, опиняємось у таємничому «царстві камʼяних велетнів» на горі Брустурувата (1200 м н. р. м.), вершина якої вкрита скельними виступами різної форми!!

Фото без описуФото без опису

Втомилися, але щасливі!

Цінна та корисна поїздка!

Любимо рідний край!