Днями начальник Рожнятівського управління Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Надія Атаманчук провела робочі зустрічі із головами, старостами сіл та працівниками Перегінської і Спаської територіальних громад.

         Основною метою зустрічей була презентація активних програм зайнятості спрямованих на створення нових та збереження існуючих робочих місць.

     Начальник управління детально проінформувала про послуги служби зайнятості, можливість організації громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, а також залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану. Ознайомила з можливостями отримання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу, з програмами надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних громадян, в т.ч. внутрішньо переміщених осіб. Також звернула увагу на можливість проходження професійного навчання та детально розповіла про отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності окремих категорій громадян.

       Під час зустрічі сторони обмінялись думками і підсумували, що в умовах війни підтримка держави у вигляді сплачених податків та єдиного соціального внеску є життєво необхідною, адже вони спрямовуються також і на підтримку та забезпечення Збройних сил України, вирішення соціальних потреб громадян та реалізацію програм соціально-економічного розвитку країни.

      В результаті проведених зустрічей визначено подальші спільні дії щодо інформування населення громади про активні програми служби зайнятості.

Фото без опису