Фото без опису

     За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в м. Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося. За результатами аналізу вимірювань природного
радіаційного фону на Прикарпатті можна визнати як радіаційно безпечним.
     Показники потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання (радіаційний фон) на території м. Івано-Франківська станом на 23 вересня 2022 року становить 0,12 мкЗв/год. (при пороговому значенні 0,32 мкЗв год.). За вказаний період радіаційний фон є таким, який не перевищує властивий для цієї
території природний фон.
     Крім того фахівцями державних лабораторій Держпродспоживслужби Івано-Франківської області здійснюється лабораторний контроль радіологічних показників у харчових продуктах:
? на агропродовольчих ринках:
- овочі (середній вміст Cs – 28,19-32,04 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));
- фрукти (середній вміст Cs – 53,11-57,43 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг));
- ягоди дикорослі (середній вміст Cs – 112,47-185,47 Бк/кг (при нормі 500Бк/кг));
- гриби свіжі (середній вміст Cs – 126,43-196,24 Бк/кг (при нормі 500 Бк/кг)).


? на промисловому виробництві харчових продуктів:
- м'ясо та м'ясні продукти (середній вміст Cs – 4,17 Бк/кг (при нормі 200Бк/кг), St – 3,59 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- сухі яєчні продукти (середній вміст Cs – 4,36 Бк/кг (при нормі 400 Бк/кг), St 4,84 – Бк/кг (при нормі 100 Бк/кг));

- зерно (середній вміст Cs – 2,6-3,4 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 2,19-3,20 Бк/кг (при нормі 20 Бк/кг));
- пшоно (середній вміст Cs – 3,19 Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг), St – 2,03 Бк/кг (при нормі 10 Бк/кг));
- крупа кукурудзяна (середній вміст Cs – 2,26 Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг), St – 2,12 Бк/кг (при нормі 10 Бк/кг));
- горох (середній вміст Cs – 4,42 Бк/кг (при нормі 50 Бк/кг), St – 3,72 Бк/кг (при нормі 30 Бк/кг));
- сухофрукти (середній вміст Cs – 4,18 Бк/кг (при нормі 280 Бк/кг), St – 2,87 Бк/кг (при нормі 40 Бк/кг));
- фрукти (середній вміст Cs – 2,22-5,81 Бк/кг (при нормі 70 Бк/кг), St – 1,65-4,08 Бк/кг (при нормі 10 Бк/кг)).