Чи потрібно змінювати документи громадянам

у разі зміни назви вулиці, на якій вони зареєстровані ?

 

 

       На сьогоднішній день нормативно-правовими актами, які врегульовують правовідносини стосовно внесення змін до документів, що посвідчують особу не встановлено обов’язку для громадян змінювати свій паспорт чи вчиняти будь-які інші дії при перейменуванні вулиці, за якою вони зареєстровані.

 

       Відповідно до законодавства відомості про зареєстроване або задеклароване місце проживання (перебування) особи зберігаються у Єдиному державному демографічному реєстрі (ЄДДР).

 

      До паспорта громадянина України, який виготовлений у формі картки, взагалі не вноситься інформація щодо місця проживання (перебування) особи.

      Ця інформація також не вноситься і до паспорта громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичного та службового паспорта, посвідчення моряка та члена екіпажу, посвідчення водія, посвідках на тимчасове та постійне проживання. Водночас, інформація про місце проживання вказується у тимчасовому посвідченні громадянина України, а також посвідченні біженця.

 

     Громадянин може у будь-який зручний для себе час внести зміни до паспорта у формі книжечки під час обміну паспорта чи зміни прізвища.               У разі, якщо громадянин має паспорт у формі картки, то інформація про його місце проживання (перебування), у разі перейменування вулиці, змінюється автоматично у ЄДДР на підставі інформації, поданої органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування.

Фото без опису