Фото без опису

     В Україні запускають масштабну ініціативу «Сади Перемоги»!

     Через війну в Україні, яку розв’язала росія, третина українців можуть мати проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів. 

     Тому в нашій державі ініційовано впровадження ініціативи «Сади Перемоги» – надання підтримки територіальним громадам та домогосподарствам, які займатимуться городництвом, зберіганням та переробкою продукції тощо. 

     «Сади Перемоги» – це відповідь українців окупантам на загрозу голоду. Це про самозайнятість сотень тисяч людей, відволікання від психологічного тиску війни і забезпечення харчовими продуктами всю країну. Відтак рекомендуємо громадам активно долучатись до ініціативи. Адже це буде нашим спільним внеском у перемогу України!

     Ініціатива «Сади Перемоги» потребує розроблення плану активних дій із самозабезпечення громади основними харчовими продуктами.

      “Сади Перемоги” - всеукраїнська ініціатива, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування ресурсів для вирощування сільськогосподарської продукції задля недопущення продовольчої кризи в Україні. Ініціатива включає консультаційну підтримку громадам та домогосподарствам щодо організації ініціативи «Сади Перемоги», ефективного городництва, зберігання та переробки вирощеної продукції, а також комунікаційні заходи, спрямовані на заохочення кожної українки та українця долучитися до вирощування вдома.

           Про цю ініціативу повідомило Міністерство розвитку громад та територій України  під час наради 29 березня п.р., присвяченої запуску ініціативи «Сади Перемоги». Нарада була проведена Міністерством розвитку громад та територій України і Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що впроваджується AlineaInternational за фінансової підтримки Уряду Канади.