Фото без опису

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками або законними представниками, надання їй та її сім`ї послуг, спрямованих на повернення у родину відповідно до інтересів дитини.

Тож дитина потрапляє не до інтернатного закладу, а в родину, де її легше реабілітувати. Поки вона виховується в нормальних умовах, соціальні працівники працюють з її рідною сім`єю, спільно шукають можливі шляхи виходу з проблемної ситуації, після подолання якої дитина повертається у родину.

Робота патронатного вихователя є основною офіційною роботою.

Фото без описуПАТРОНАТНИЙ ВИХОВАТЕЛЬ ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ ЗАБЕЗПЕЧИТИ ДИТИНІ:

  1. Особистий простір для проживання, відпочинку та розвитку;
  2. Одяг відповідно до віку, сезону та статі;
  3. Харчування, яке враховує потреби дитини та її смаки, а також;
  4. Організувати процес та створити дитині умови для навчання, фізичного та духовного розвитку;
  5. Співпрацювати з батьками, іншими законними представниками дитини задля подолання складних життєвих обставин у межах та у спосіб, визначені органом опіки та піклування;
  6. забезпечити надання чи доступ до послуг, визначених договором про патронат над дитиною;
  7. сприяти контактам дитини з батьками, іншими законними представниками, родичами, якщо це відповідає інтересам дитини та не порушує її права. 

Оплата послуги патронату складається з соціальної допомоги на утримання влаштованої під патронат дитини обсягом у два прожиткові мінімуми для дитини відповідного віку на місяць та грошового забезпечення за надану патронатним вихователем послугу. 

Дізнатися більше про умови та можливості оформлення патронату над дітьми можна на сайті Міністерства соціальної політики України за посиланням: https://www.msp.gov.ua/content/patronat-nad-ditinoyu.html?fbclid=IwAR3dWb-HpfKyeZ_SVzK0J6Lj4EgYd1gzu_Cll607VS5ltA9uk7IBWH0dneM