Фото без опису

    На позачерговому засіданні комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Спаської сільської ради, яке відбулося 25 лютого, йшлося про запровадження додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території Спаської сільської ради гострої респіраторної хвороби COYID19. 

    За результатами доповідей та з урахуванням обговорення, регіональна комісія констатує, що епідемічна ситуація в регіоні є досить напруженою. Так, на сьогодні в області зареєстровано всього 66031 підозр захворювання на COYID19, з них підтверджено 60639 випадків. Показник захворюваності на COVID-I9 складає 4441,21 на 100 тис. населення. Протягом доби підтверджено 716 випадків, з них найбільше випадків зареєстровано у м. Івано-Франківськ - 136.

   Позитивних результатів у дітей до 18 років всього - 2111 з них шкільного віку - 1803 (85,41% від всіх дітей). Протягом останньої доби - 28 підтверджених випадки у дітей, з них шкільного віку - 24.

   З метою недопущення подальшого поширення на території Івано-Франківської області гострої респіраторної хвороби COV1D-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та стабілізації епідемічної ситуації, відповідно до  постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короно вірусом SARS-CoV-2» зі змінами, внесені постановою Кабінету Міністрів України від 05 лютого 2021р №83, постанови Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 104.   

Комісія вирішила:

   Взяти до відома те, що карантин на території України продовжено до 30 квітня 2021 року та встановлено з 00:00 годин 26 лютого 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COV1D-19 на території області.

   Крім того, взяти до уваги рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо запровадження карантинних та контрольних заходів в області, що продовжують діяти:

  • призупинення освітнього процесу у закладах дошкільної освіти;
  • організація освітнього процесу у закладах освіти Спаської сільської ради та  позашкільної, з використанням технологій дистанційного навчання;
  • рекомендувати на період дії карантину застосування за можливості гнучкого режиму робочого часу, який, зокрема, передбачає різний час початку і закінчення роботи для різних категорій працівників, позмінну роботу працівників, а за технічної можливості — також роботу в режимі реального часу через Інтернет із збереженням заробітної плати, дистанційну (надомну) роботу;
  • заборонити проведення масових заходів (культурних, у тому числі концертів, спортивних, соціальних, рекламних тощо);
  • посилити обов’язковий масковий режим у громадських будинках і спорудах, громадському транспорті;
  • довести до відома соціальним робітникам, які надають послуги по обслуговуванню одиноких громадян на дому, повідомляти органи місцевого самоврядування та заклади охорони здоров`я в разі виявлення ознак захворювання серед осіб, яких вони обслуговують. При необхідності постачати продукти та лікарські засоби.

   Дотримуйтеся карантинних обмежень! Бережіть своє здоров'я!