Фото без опису

   Впродовж 2020 року на Рожнятівщині виникла 181 пожежа, на яких загинуло троє людей (за аналогічний період 2019 року виникло 164 пожежі, загинуло двоє людей). Вогонь завдав збитків на суму близько 12 млн. грн. Внаслідок пожеж знищено та пошкоджено 55 будівель та споруд різного призначення.     Пожежно-рятувальним підрозділам вдалось врятувати 57 будівель від знищення вогнем та матеріальних цінностей на суму приблизно 20 млн. грн..

Щоб зберегти своє життя та життя близьких вам людей пам’ятайте:

- Не допускайте використання для обігріву приміщень несертифікованих та саморобних нагрівальних приладів, газових кухонних плит.

- В разі використання серійних нагрівальних пристроїв прослідкуйте за тим, щоб вони були встановлені відповідним чином, обмежте доступ до них дітей.

- Відстань від електричних опалювальних приладів до горючих матеріалів і конструкцій має становити не менше 0,25 м.

- Дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення в будинках.

- Не залишайте без нагляду, у разі виходу з приміщень, увімкненими в електромережу нагрівальні прилади, телевізори, праски тощо.

- Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно кілька побутових електроприладів великої потужності.

- Не допускайте застосування саморобних некаліброваних плавких вставок в запобіжниках електричного струму.

- Зберігайте запальнички та сірники поза полем зору дітей та у недоступних для них місцях.

- Не паліть у ліжку!! Паління у ліжку – одна з головних причин смертельних випадків при пожежах в оселях!

   Пам’ятайте самі та навчіть своїх дітей, що постійне виконання правил пожежної безпеки – запорука збереження людських життів та матеріальних цінностей!

 Шановні мешканці Рожнятівщин! Дотримуйтесь правил безпеки! В екстрених ситуаціях телефонуйте «101»!

Сергій Михайлишин

провідний інспектор Рожнятівського РВ У ДСНС України в області