Рожнятівський РВ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області інформує, що 14 лютого 2018 року Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову № 80 «Про внесення змін до Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки».

Ця Постанова  визначає процедуру подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, що дає право на початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб'єктом господарювання об'єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин).

Також, нагадуємо що згідно ст.175-2. КУпАП – початок роботи новоутворених підприємств або початок використання суб'єктом господарювання об'єктів нерухомості без зареєстрованої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки, для яких подання такої декларації є обов'язковим, – тягне за собою накладення штрафу на громадян, суб'єктів підприємницької діяльності і посадових осіб – від сорока до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Сергій Михайлишин

провідний інспектор Рожнятівського РВ У ДСНС України в області

Фото без опису