На сьогоднішній день держава  вирішила надати фінансову допомогу для підтримки галузі тваринництва як в юридичним так і в фізичним особам.

Згідно Постанови Кабміну України від 07.02.2018 року №107 (із змінами та доповненнями) для фізичних осіб, що утримують молодняк ВРХ, надається дотація на безповоротній основі  на утримання даного молодняка за кожні чотири місяці утримання протягом року. Документи сільськими, селишними  та міськими радими приймаються щодня, а зведені відомості вони здають станом на  01.05; 01.09 та 01.12 2019 року,  а саме:

  • за період утримання молодняку ВРХ від 1-5 місяців;

примітка: документи від фізичних осіб приймають сільські, селищні та міські ради. На дату здачі документів фізичними особами до  сільських, селищних та міських рад теляти повинно виповнитися повних 4 місяці.

- за період утримання молодняку ВРХ від 5-9 місяців;

примітка: документи від фізичних осіб приймають сільські, селищні та міські ради. На дату здачі документів фізичними особами до  сільських, селищних та міських рад теляти повинно виповнитися повних 8 місяців.

  •  за період утримання молодняку ВРХ від 9-13 місяців;

примітка: документи від фізичних осіб приймають сільські, селищні та міські ради. На дату здачі документів фізичними особами до  сільських, селищних та міських рад теляти повинно виповнитися повних 4,8 та 12 місяців.

    Для здачі документів до сільської ради необхідно провести ідентифікацію теляти та виготовити паспорт великої рогатої худоби.

Ідентифікацію проводять працівники державного підприємства «Агентства з ідентифікації і реєстрації тварин». Усі тварини, що утримуються у господарстві, повинні бути ідентифіковані за допомогою двох бирок єдиного зразка.

Бирка — вушний знак встановленого зразка з нанесеним ідентифікаційним номером, що є знаком суворого обліку, та використовується виключно для ідентифікації визначеного виду тварин.

Замовлення бирок і обладнання для прикріплення бирок проводиться власником виключно в державному підприємстві «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

Бирки повинні прикріплюватися на кожну тварину, що народилася в господарстві, не пізніше семи днів від моменту її народження, але раніше, ніж тварина залишить господарство. 

Тарифи на роботи і послуги з ідентифікації 
і реєстрації тварин з 08.05.2019

     На виконання Закону України «Про ідентифікацію і реєстрацію тварин»  та керуючись статтею 75 Господарського кодексу України,  Постановою Кабінету Міністрів України від 24.06.2016 р. № 392 «Про встановлення режиму цінового регулювання вартості послуг з ідентифікації та реєстрації тварин»,  наказами Міністерства аграрної політики України від 17.09.2003 р. № 342 «Про запровадження ідентифікації і реєстрації великої рогатої худоби» та Статутом Державного підприємства  «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

 Вартість послуги по первинній ідентифікації ВРХ у господарствах фізичних осіб відповідно до Агентських угод (угод про співпрацю) становить – 33, 40 грн.

 На території Спаської сільської ради об’єднаної територіальної громади ідентифікацію ВРХ проводять працівники Держпродспоживслужби в Рожнятівському районі (колишнє управління Ветеринарної медицини).

До сільської ради потрібно подати наступний перелік документів:

  1. Копія паспорта власника ВРХ (1, 2, прописка).
  2. Копія ідентифікаційного коду власника ВРХ.
  3. Копія паспорта теляти ВРХ.
  4. Виписка з банку про відкритий рахунок.


Фото без опису