Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.

На виховання патріотичних почуттів у підростаючого покоління, яке має знати та пам’ятати про долі сотень тисяч відомих та безіменних приборкувачів оскаженілого «мирного атому» та його жертв, були спрямовані заходи для розширення знань дітей про Чорнобильську трагедію, наголосили про потенційну небезпеку радіації для усього живого, розповіли про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, показали, що чужої біди немає. Вчити застосовувати у повсякденному житті елементарні радіаційно-гігієнічні навички. Виховувати любов до рідного краю, природи; виховувати у дітей людяність, доброту та згуртованість.

Захід провели: завідувач клубом – Ганна Іллівна Грелюк та бібліотекар – Орися Василівна Попадинець.

З матеріалів книги  “Чорнобиля пам'ять жива”, було прочитано спогади жителів нашого  району, а також спогади односельчанина Ковальчука Дмитра Ілліча про участь у ліквідації тих трагічних наслідків.

Заступник сільського голови з питань діяльності  виконавчих органів ради та в.о. старости села Луги Іванна Павлівна Гутак подякувала присутнім  за вшанування пам’яті загиблих в цій трагедії.