25 квітня 2018 р. фахівцями Рожнятівської районною філії Івано-Франківського ОЦЗ проведено в Спаській сільській раді об'єднаної територіальної громади  семінар на тему: “Професійне навчання за направлення служби зайнятості - реальна економія коштів роботодавця”, в якому взяли участь роботодавці , які знаходяться на території об'єднаної громади.

Фахівці філії проінформували про можливості служби зайнятості щодо надання послуг як незайнятому населенню, так і роботодавцям. Наголосили, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, які суттєво впливають на майбутнє людини. Погоджуючись на нелегальну роботу, найманий працівник власноруч позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з якими обчислюється пенсія,  допомога у разі настання безробіття, а також компенсації тимчасової непрацездатності.

Служба зайнятості сприяє створенню нових робочих місць шляхом  надання Компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям та надання одноразової допомоги для зайняття підприємницькою діяльністю безробітним. Поряд з працевлаштуванням на постійній основі безробітні громадяни за сприянням служби зайнятості можуть бути залучені до тимчасової зайнятості, а саме на громадські та інші роботи тимчасового характеру. Фінансування громадських робіт здійснюється за кошти місцевих бюджетів та кошти Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Для забезпечення конкурентноспроможності незайнятого населення, з врахуванням ситуації на ринку праці, службою зайнятості проводиться професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації незайнятих громадян. Згідно Закону України “Про зайнятість населення” громадяни віком від 45 років зі страховим стажем не менше ніж 15 років, мають право  на одноразове отримання ваучера для оплати навчання нової професії або підвищення своєї кваліфікації.

 Учасники семінару обговорили проблемні питання у сфері зайнятості та працевлаштування осіб, шляхи їх вирішення  і висловили свою готовність  продовжувати тісну співпрацю з службою зайнятості.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису